CAGE 47: Tänään punnitus, huomenna ottelut
26.04.2019
CAGE 47: Tänään punnitus, huomenna ottelut
Helsingin Casino toimii näyttämönä tänään klo 18 järjestettävässä CAGE 47 -tapahtuman yleisölle avoimessa punnitustilaisuudessa. Voit seurata punnituksia suorana Ruudusta.
Itse ottelutapahtuma käynnistyy huomenna Helsingin Kulttuuritalolla klo 18.
Lue lisää otteluista klikkaamalla otteluparin kuvaa.
Ottelut ovat kohteina Veikkauksen Pitkävedossa ja pääottelut Live-vedossa.
Virittäydy tunnelmaan tulemalla punnitukseen katsomaan ottelijoiden sähköiset ensikohtaamiset ja lue alta infot tapahtuman ottelupareista.
Pysäyttämättömistä alasvienneistään ja väkevästä painiosaamisesta tunnettu Turun Olli Santalahti kohtaa pikahälytyksellä alkuperäistä vastustajaa paikkaamaan saapuvan Ukrainan Konstantin Linnikin.
UFC-ottelija Teemu Packalenin kanssa harjoitteleva Santalahti on voittanut yhdeksän edellisestä kymmenestä ottelustaan. Erittäin kovakuntoisena ja vahvana ottelijana tunnettu Santalahti on saanut alleen ehjän otteluun valmistavan leirin, joten kuntoetu on suurella todennäköisyydellä Santalahdella. Myös pystyottelun saralla Santalahti on viime otteluissaan väläytellyt kehityksen merkkejä poikkeuksellisen vahvan painiosaamisensa lisäksi.
Linnik on tyylillisesti monella tapaa Santalahden kaltainen ottelija: vahvuudet löytyvät voimapainista ja alasvienneistä. Riskejä kaihtamaton Linnik on kahdeksantoista ammattilaisottelun urallaan kohdannut kovia vastustajia ja otellut mm. Aasialaisen Rebel FC:n pääottelussa.
Ennakkoasetelmien puolesta Santalahdella on merkittävä kuntoetu. Ratkotaanko taitavien ja vahvojen painijoiden kohtaaminen matossa vai nähdäänkö yllätys pystyssä? Mitä pidemälle ottelu etenee, sitä vahvemmilla kovakuntoinen Santalahti lienee.
Toisessa pääottelussa Aleksi Mäntykivi ottelee toistamiseen poikkeusluvalla Cage-häkissä oteltuaan viime vuodet Cage Warriorsin ja M1:n riveissä Venäjällä ja Briteissä. Myös Mäntykiven alkuperäinen vastustaja on loukkaantunut viime metreillä ja Mäntykiveä vastaan nousee parin viikon varoitusajalla otteluun kiinnitetty Brasilian voittamaton Kaynan Kruschewsky.
Erittäin aggressiivisesta ja tyrmäyshakuisesta ottelutyylistään tunnetun Mäntykiven vahvuuksia ovat kova pystypaini ja ottelukunto sekä erityisen voimakkaat lyönnit ja potkut. Vaikka kaikki yhdeksän ammattilaisotteluaan voittaneen Kruschewskyn pystyottelukin on taitavaa ja tehokasta, ovat hänen ottelunsa päättyneet seitsemän kertaa kuristusvoittoihin.
Pystyykö Mäntykivi estämään Kruschewskyn alasviennit ja hyödyntämään omia tyrmääviä vahvuuksiaan pystyssä? Kuinka paljon otteluasetelmiin vaikuttaa merkittävä ero valmistautumisajassa?
Monen kanssaottelijan mielestä Suomen parhaat vapaaottelulyönnit omaava Järvenpään Tuukka Repo palaa häkkiin miltei kaksivuotisen tauon jälkeen. Tyrmäsvoitoilla kyllästetyn alun ammattilaisuralleen hankkinut MM-hopeamitalisti kohtaa italialaisen Bellator-veteraani Orlando D’Ambrosion.
Revon vahvuudet ovat taidokkaan nopeassa ja tyrmäävässä pystyottelemisessa. D’Ambrosio taas kykenee lopettamaan otteluita niin lyönnein kuin kuristuksin. Onko D’Ambrosion fysiikka (painitilanteissa) pitkältä tauolta palaavalle Revolle liikaa vai saako Repo pidettyä ottelun omalla vahvuusalueellan iskujenvaihdossa?
Porin Jesse Urholin on maailmanluokan mattopainitaituri josta todisteena on kaapillinen Euroopan-mestaruuksia brasilialaisesta jujutsusta ja lukkopainista. Vapaaottelijana uransa alkutaipaleella oleva voittamaton Urholin on antanut lupaavia näyttöjä voittamalla kaikki kolme vastustajaansa ennen täyttä aikaa lyönnein tai kuristuksin. Urholinia haastamaan saapuu niinikään voittamaton Uzbekistanin Husniddin Ganiev.
Pienestä pitäen paininut Ganiev omaa myös väkevät lyönnit ja on voittanut kaikki kolme otteluaan lyönneillä tai luovutusotteilla. Ratkeaako voittamattomien välienselvittely siihen kumpi pääsee matossa päälle vai onnistuuko Ganiev yllättämään lyönneillä pystyssä?
Painavista lyönneistään tunnettu helsinkiläinen Markus Rytöhonka voitti amatöörien SM-kullan vuonna 2011 ja siirtyi samana vuonna ammattilaiseksi. Ammattilaisura alkoi kovalla haasteella; ensimmäinen vastustaja oli nykyään UFC:ssä otteleva Makwan Amirkhani. Nyt usean vuoden loukkaantumistauolta palannut Rytöhonka on löytänyt jälleen kisarutiinin ja voittanut kolme perättäistä ottelua. Haastajaksi saapuu Viron sisukas taistelija Sten Saaremäe.
Myös Saaremäe voitti amatöörinä maansa mestaruuden ja on voittanut kaksi edellistä, Suomessa ottelemaansa, otteluaan. Saaremäen vahvuuksia ovat kovan kunnon lisäksi erinomainen kisapää ja kunto; Saaremäe taistelee varmuudella loppuun saakka periksiantamattomalla temmolla.
Molemmat ovat kokonaisvaltaisia vapaaottelijoita ja taitavat tyrmäämisen ja mattolopetukset, kumman ottelustrategia toimii lauantaina paremmin?
Helsingin kovanyrkkinen Patrik Kapanen on toistamiseen otteluissaan esittänyt riskejä kaihtamatonta ja aggressiivista pystytaistelemista. Nyt vastaan asettuu Brasilian potkunyrkkeilytaustainen Leonardo Casotti kenen erityisvahvuudet ovat nimenomaisesti iskujenvaihdossa.
Omaako Kapanen laaja-alaisemmat vapaaottelutaidot ja on vahvemmilla matossa mikäli Casottin pystyotteleminen on liikaa? Vai osuuko jompikumpi ratkaisevasti pystyssä?
Helsingin väkivahva painijyrä Tuomas Grönvall hyppää ottelukortille reilun viikon varoitusajalla kohdatakseen Ukrainan Ivan Ratsin.
Molemmat tulevat ottelukortilla äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla. Grönvallin eduksi luettaneen voimatasot ja lukkopainiosaaminen, kun taas thainyrkkeilytaustainen Rats lienee pystyssä vaarallisempi. Viekö Grönvall ottelun kuristuksella vai rokottaa huomattavasti pidempi ja ulottuvampi Rats pystyssä?
Hyvinkääläinen MM-hopeamitalisti Joel Arolainen tekee odotetun ammattilaisdebyyttinsä Virolaista Alar Hutrovia vastaan.
Arolainen omaa pitkän ja menestyksekkään amatööriuran ja edustaa vapaaottelun uutta sukupolvea, joilla ei ole millään osa-alueilla merkittäviä heikkouksia.
Hutrov on ammattilaisena kokeneempi, kovakuntoinen ja voimakkaasti lyövä painija. Kaksikko on kohdannut amatööriaikoina kahdesti. Molemmilla kerroilla Arolainen vei voiton, mutta miten käy vuosia myöhemmin ammattilaissäännöillä?