CAGE 63: Dara vs McIntosh

26.08.2024

 

 

HISTORIALLINEN CAGE 63:

Dara vs McIntosh

Lauantaina 7. syyskuuta oteltava CAGE 63 on merkittävä virstanpylväs vapaaottelun historiassa kun Pohjoismaiden johtava vapaaotteluorganisaatio nousee ensimmäistä kertaa Skandinavian arvokkaimpaan korkeakulttuurin kehtoon, Helsingin Musiikkitalolle. 

Musiikkitalo on kaikilla mittareilla Suomen korkea-arvoisin tapahtumapaikka. Arvokkuutta, upeaa arkkitehtuuria ja akustiikkaa huokuva Radion Sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin koti on eittämättä Pohjoismaiden paras paikka vapaaottelutapahtumien järjestämiseksi.    

Suomen aktiivisin ammattilaisottelija Hama Dara (8-9-0) palaa jälleen CAGE- häkkiin ja kohtaa vauhdikkaan skotlantilaisen haastajan Craig McIntoshin (3-5-0) 68-kilon catchweight ottelussa.

Dara voittoputkessa

2022 loppuvuodesta ammattilaiskehiin hypännyt turkulainen Hama Dara valmistautuu jo uransa seitsemänteen CAGE-otteluun. Lavakarismasta ja tapahtumarikkaista otteluista yleisölle tutuksi tullut ottelija aloitti ammattilaisuransa kärsien kuusi tappiota ensimmäisissä seitsemässä ottelussaan. Painoluokkien välillä vaihtelu, hurja ottelutahti ja ulkomaan kisakokemuksen hankkiminen Kurdistanissa, Puolassa, Ruotsissa ja Tanskassa ovat kuitenkin kartuttaneet FinnFighter´s Gymin ottelijan kokemusta. Hama Daran hurja ottelutahti on alkanut kantaa hedelmää ja siivittänyt Daran paitsi tasoittamaan ammattilaistilastonsa, myös pysymään tappiottomana vuonna 2024.

Alun perin Daran oli määrä kohdata Helsingin Rasul Khataev, mutta nyt Musiikkitalon historiallisessa illassa vastaan asettuu Skotlannin villimies Craig McIntosh.

-Odotan lyhyttä matsia, katsojille vinkki vitonen: Alkää räpäyttäkö silmiänne, toteaa Dara tulevasta ottelustaan.


Bellator-veteraani Mcintosh

Lukkopainin puolella nimeä tehnyt Craigh McIntosh on vakiokasvo Iso- Britannian suurimmissa lukkopainitapahtumissa, kuten Polaris ja Grapple Fest-illoissa. Vapaaottelussa skotti teki vakuuttavaa jälkeä amatöörikehissä, mutta ammattilaisena mies on kohdannut haasteita vaihdellen voittoja ja tappioita. Viime vuonna McIntosh pääsi kuitenkin kovaan paikkaan haastamaan huippulupaus Kenny Mokhonoanaa Bellatorin riveihin. Alkuvuoden harjoitteluun keskittyneenä McIntosh avaa 2024 kilpailukauden Musiikkitalon kirkkaissa valoissa.

Ennakkoasetelmat

- Odotan ehdottomasti vauhdikasta ja tapahtumarikasta kamppailua. Daralla on merkittävä kokemusetu ja hänen ottelutahdillaan CAGE- häkkiin käveleminen ei varmasti tunnu sunnuntaista kaupassa käyntiä kummoisemmalta. Oletan, että Daralla on pienoinen etu pystyottelussa tarkan potkupelinsä ansiosta. Mattokamppailussa McIntosh on kaksikosta taitavampi, joskaan Daran mattotaitoja ei pidä aliarvioida, kuten miehen viisi luovutusvoittoa kertovat, summaa CAGE -urheilijayhteyspäällikkö Aleksi Toivonen.

CAGE 63 MUSIIKKITALO
LA 7.9.2024