CAGE 63: Khan vs Bajo

29.08.2024

 

 

HISTORIALLINEN CAGE 63:

Lemar Khan vs Christopher Bajo

Lauantaina 7. syyskuuta oteltava CAGE 63 on merkittävä virstanpylväs vapaaottelun historiassa kun Pohjoismaiden johtava vapaaotteluorganisaatio nousee ensimmäistä kertaa Skandinavian arvokkaimpaan korkeakulttuurin kehtoon, Helsingin Musiikkitalolle. 

Musiikkitalo on kaikilla mittareilla Suomen korkea-arvoisin tapahtumapaikka. Arvokkuutta, upeaa arkkitehtuuria ja akustiikkaa huokuva Radion Sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin koti on eittämättä Pohjoismaiden paras paikka vapaaottelutapahtumien järjestämiseksi.    

CAGE- sopimusottelija Lemar Khan (1-1-0) hakee paluuta voittojen tielle Suomi, kun hän kohtaa vaarallisen iskijän, Ruotsin Christopher Bajon (4-3-0) välisarjan kamppailussa.

Painivelho

Lukkopaini- ja mattokamppailuosaamisestaan tunnettu Lemar Khan kärsi ammattilaisuransa ensimmäisen tappion CAGE 62-tapahtumassa saksalaiselle Thorsten Jakobsille. Ottelusta sisuuntunut Khan on kesän aikana täydentänyt vahvaa painiosaamistaan kilpaillen voiitokkaasti myös amatöörinyrkkeilyssä. Khanin seuraava haastaja tulee varmasti testaamaan Sisu Gymin ottelijan pystykamppailutaitoja, sillä thainyrkkeilyn ruotsinmestari ja MM- edustaja Christopher Bajo saapuu Musiikkitalolle keskeytysvoitto mielessään.

-Odotan kovaa ottelua. Tiedän, että vastustaja tykkää prässätä ja hakea thaiclinchiä. Valmistaudun kuitenkin monipuolisesti ja olen valmis vastustajan muita aseitakin varten, toteaa Khan tulevasta vastustajastaan.


Muay Thai- spesialisti

Thainyrkkeilyn MM- edustaja ja ruotsinmestari Christopher Bajo on valmis uransa toiseen suomalaiskohtaamiseen. Viime vuonna Bajo kohtasi CAGE -veteraani Toni Lampisen  napaten tähänastisen uransa vakuuttavimman voiton toisen erän teknisellä tyrmäyksellä. Nyt vaarallisena pystyottelijana tiedetty Bajo saapuu ensikertaa Suomeen yrittäen napata voiton Musiikkitalon historiallisessa CAGE- otteluillassa.

Ennakkoasetelmat

- Uskon, että tässä nähdään klassinen striker vs grappler- ottelu, jossa kaatotilanteiden voittaminen tulee olemaan merkittävässä roolissa. Vaikka Khanin pystyottelu ja Bajon mattokamppailu ovat merkittävästi korkeammalla tasolla, kuin mitä miehet ovat onnistuneet näyttämään, molempien vahvuudet ovat niin selkeät, etten usko heidän pysyvän toistensa kyydissä täyttä aikaa mikäli ottelijat eivät saa kamppailua omille vahvuusalueilleen. Jos Bajo puolustaa kaadot onnistuneesti olen yllättynyt jos Khan selviää täyden ajan ruotsalaisen myllyssä, mutta jos Lemar laittaa ruotsalaisen kanveesin pintaan nähdään varmasti suomalaisen käsi pystyssä ottelun päätyttyä, summaa CAGE -urheilijayhteyspäällikkö Aleksi Toivonen.

CAGE 63 MUSIIKKITALO
LA 7.9.2024