CAGE 63: Mankinen vs Barbosa

12.08.2024

 

 

HISTORIALLINEN CAGE 63:

Illan toisessa pääottelussa Mankinen vs Barbosa

Lauantaina 7. syyskuuta oteltava CAGE 63 on merkittävä virstanpylväs vapaaottelun historiassa kun Pohjoismaiden johtava vapaaotteluorganisaatio nousee ensimmäistä kertaa Skandinavian arvokkaimpaan korkeakulttuurin kehtoon, Helsingin Musiikkitalolle. 

Musiikkitalo on kaikilla mittareilla Suomen korkea-arvoisin tapahtumapaikka. Arvokkuutta, upeaa arkkitehtuuria ja akustiikkaa huokuva Radion Sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin koti on eittämättä Pohjoismaiden paras paikka vapaaottelutapahtumien järjestämiseksi.    

Illan toisessa pääottelussa CAGE- kasvatti ja Laitilan lahja suomalaiselle vapaaottelulle Ville "GOAT" Mankinen (5-4-1) tekee odotetun paluun CAGE- häkkiin. Mankista vastaan asettuu vauhdikas ja vaarallinen Willian "Bolt" Barbosa (4-5-0)

Mankisen kotiinpaluu

CAGE riveissä vuosina -22 ja -23 vakuuttavat neljä keskeytysvoittoa takonut Ville "GOAT" Mankinen palaa Cage Warriors- ekskursiolta takaisin Helsinkiin. Arvokasta kansainvälistä kokemusta hankkinut voimapesä kohtasi kovat haasteet ja kärsi valitettavat tappiot Milan Ahadylle ja Decky McAleenanille. Edellisen kerran Mankisen kärsiessä kaksi perättäistä häviötä käänsi 03 Fight Teamin ottelija uransa suunnan tehokkaasti takoen viisi voittoa, joista neljä tuli ennen täyttä aikaa. Nyt "GOAT" on samanlaisen tempun edessä ja odottaa jo nyrkit sauhuten pääsyä takaisin CAGE- häkkiin.

-Odotan innolla että pääsen taas ottelemaan kotiyleisön edessä ja hienoa olla mukana kun Cage saapuu ensimmäistä kertaa Musiikkitalolle! Tietysti myös mielenkiintoista nähdä millainen tapahtuma ja tunnelma tulee Musiikkitalolla olemaan!


Willian "Bolt"

Potkunyrkkeilytaustainen Willian "Bolt" Barbosa on rakentanut uraansa Brasilian paikallisorganisaatioissa napaten tyrmäysvoittoja ja kärsien luovutusottein tappioita tapahtumarikkaissa otteluissa. Ensimmäistä kertaa kotimaansa ulkopuolella kilpaileva Barbosa tarjoaa harvinaisen haasteen Ville Mankiselle. Pitkä, ulottuva ja atleettinen "Bolt" on yksi harvoja ottelijoita, joka pystyy puhtaalla fyysisyydellään kilpailemaan Mankisen kanssa. Ennalta arvaamaton pystyottelu ja tyrmäysvoima lukeutuvat brasilialaisen vahvuuksiin ja BTT-kasvatti tulee varmasti hakemaan vakuuttavaa keskeytysvoittoa kansainvälisessä debyytissään. 

Ennakkoasetelmat

- Illan toisessa pääottelussa Mankinen on mielestäni otteluparista huomattavasti taitavampi, monipuolisempi ja vaarallisempi - joka osa-alueella. Kuitenkin edellisessä ottelussa pitkänhuiskea ja kovapäinen Decky McAleenan onnistui aiheuttamaan Mankiselle päänvaivaa pelkällä sitkeydellään ja fyysisyydellään, kahdella ominaisuudellaa jotka Barbosalta tulevat luonnostaan. Jos Mankinen tarjoaa parastaan ja saapuu häkkiin keskittyneenä, odotan dominointia ja vakuuttavaa keskeytysvoittoa suomalaiselle. Epäröintiin Mankisella ei kuitenkaan ole varaa, sillä vaarallisella ja fyysisellä brasilialaisella on kaikki edellytykset napata yksi illan suurimmista yllätyksistä, summaa CAGE -urheilijayhteyspäällikkö Aleksi Toivonen.

CAGE 63 MUSIIKKITALO
LA 7.9.2024