HISTORIALLINEN CAGE 63 MUSIIKKITALOLLA

05.08.2024

 

 

HISTORIALLINEN CAGE 63:

Pääottelussa Janne Elonen-Kulmala vs Edgar Oliveira

Lauantaina 7. syyskuuta oteltava CAGE 63 on merkittävä virstanpylväs vapaaottelun historiassa kun Pohjoismaiden johtava vapaaotteluorganisaatio nousee ensimmäistä kertaa Skandinavian arvokkaimpaan korkeakulttuurin kehtoon, Helsingin Musiikkitalolle. 

Musiikkitalo on kaikilla mittareilla Suomen korkea-arvoisin tapahtumapaikka. Arvokkuutta, upeaa arkkitehtuuria ja akustiikkaa huokuva Radion Sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin koti on eittämättä Pohjoismaiden paras paikka vapaaottelutapahtumien järjestämiseksi.    

Illan pääottelussa suomalaisen vapaaottelun elävä legenda, vapaaottelun viimeisimpiin aktiivisiin lajipioneereihin lukeutuva Janne "Jamba" Elonen-Kulmala (18-12-1) kohtaa brasilialaisen lopetuskoneen Edgar Oliveiran (9-5-0).

"Jamba" historialliseen pääotteluun

CAGE-debyyttinsä jo vuonna 2010 tehnyt espoolainen Janne Elonen-Kulmala palaa ensimmäistä kertaa CAGE-pääotteluun neljän vuoden tauon jälkeen. Kovissa kansainvälisissä kehissä kypsytelty, kokenut ja vapaaottelukansan rakastama ottelija nousee ansaitusti ensimmäisenä pääottelijana helsinkiläisen kulttuurin kruununjalokiven, Musiikkitalon CAGE-häkkiin. Kovasta vasemmasta suorasta ja terävästä mattolyömisestään tunnettu vapaaottelupioneeri on kahden keskeytysvoiton putkessa, iskien viimeksi CAGE 60-tapahtumassa Joao Menezesin keskeytyskuntoon toisessa erässä. 

-Tuntuu arvokkaalta päästä ottelemaan Musiikkitalolle! Kuulopuheiden perusteella se on pirun hieno paikka, kortti on kova ja saadaan varmasti ennennäkemättömät bileet aikaiseksi, tuumaa Elonen-Kulmala.

Vastaan "Jamballe" astuu vaarallinen brasilialainen haastaja Edgar Oliveira. Tulevaan vastustajaansa suomalainen suhtautuu rennoin ja luottavaisin mielin.

-Vastustaja vaikuttaa dieselmäiseltä prässäriltä. Siihen on mukava vedellä tauluun, kun toinen yrittää lähelle. Oon kyllä vähintäänkin henkisesti valmistautunut olemaan myös iholla, sekin on ihan kivaa, analysoi "Jamba" tulevaa otteluaan.


Brasilialainen haastaja

Edgar "Pigmeu" Oliveira on takuuvarma viihdyttäjä. Kovissa iskujenvaihdoissa viihtyvä brasilialaisottelija on yhtä vaarallinen iskiessään pystyssä, kuin kamppaillessaan kanveesin pinnassakin. Oliveiran jokainen voitettu ottelu on päättynyt ennen täyttä aikaa, joten on odotettavaa, että "Pigmeu" ei tule Musiikkitalolle metsästämään pistevoittoa. Oliveiran vakuuttava neljän ottelun voittoputki katkesi lokakuussa miehen kärsiessä pistetappion Louis Lee Scottille. Oliveira saapuu siis Musiikkitalolle nälkäisenä hakemaan paluuta voittokantaan "Jamban" kustannuksella.

Ennakkoasetelmat

- Illan pääottelu tuskin tulee jättämään ketään kylmäksi. Aggressiivinen ja lopetushakuinen Oliveira tulee taatusti hakemaan keskeytysvoittoa Jambasta keinolla millä hyvänsä. Jamba saa olla brasilialaisen kanssa tarkkana ja etenkään mattokamppailussa virheisiin ei ole varaa. Oliveiralla on kuitenkin sen verran aukkoja omassa hyökkäyspelissään, että uskon Jamban tulisen takakäden ja matossa jaettavien kyynärpäiden tarjoilevan kyllin mahdollisuuksia keskeytysvoittoon ja suomalaisjuhlaan Musiikkitalolla, summaa CAGE -urheilijayhteyspäällikkö Aleksi Toivonen.

CAGE 63 MUSIIKKITALO
LA 7.9.2024